tiistai 14. heinäkuuta 2009

Sähköpneumatiikkaa, kaiutinelementtejä ja kadonnut hippi

Paluumatka Ruisrockista meinasikin sitten osoittautua astetta haastavammaksi. DJBB:n erittäin tiukan keikan jälkeen teknikkoryhmä ja beatbox-taiteilija Felix Zenger nousi bussiin ja nokka kohti Helsinkiä. Felix oli menossa Tavastialle keikalle vielä samana iltana. Muut popparit jäivät festaroimaan. Heti portilla kävi selväksi, että laatikossa on hätä. Ainoastaan vaihteet 1-3 popittaa. Turun keskustassa lyötiiin luukut auki ja yritettiin tarkistella laatikon sähkökaapelointia - ei apua. Tässä vaiheessa lyötiin Zenger junaan, että kerkeää keikalle. Vaihdekeppirasian juuresta löytyi lattakaapeli, jota renklaamalla saatiin ylempi sarja 4-7 päälle ja eikun kotia kohden. Perille päästiin.

Tammerfestissä käytiin Pakkahuoneella Petran kanssa lämppäämässä PMMP:tä. Kansaa oli hyvin, bueno keikka ja kaikki sujui mainiosti, mitä nyt rumputaiteilija Ketone putosi setin jälkeen lavan ja backdropin välistä 1,5m alas. Onneksi kissamaisessa valmiustilassa ollut rumpali laskeutui jaloilleen. Toinen kissamainen sankari on kuvassakin esiintyvä basisti Karjalaisen alter-ego Black Buddy...

Simerockissa vastaan tuli uusi kotimainen Fazecraft (tai Viltsun sanoin Grafenwalder) linearray. Hieman erikoinen oli sointi, mutta ei oikein kerennyt pureutumaan, kun linjachekissä bassokaapista ilmeni kaikki elementit pimentyneen. Saatiin onneksi toinen kaappi lainaksi. Keikan aikana yhtäkkiä kitarakanava vaimeni. Pientä hässäkkää. Vaihdetaan kaapelia ja muuta. Viltsu juoksuttaa uuden mikin eri elementin eteen ja sit lähtee. Oli mennyt kitarakaapistakin uudenkarhea elementti pimeäksi. On nimittäin trio hieman vajavainen ilman kitaraa. Keikan jälkeen bussi hotellille, shuttlella takas ja Viltsun kanssa saunomaan saunalaivaan ja jokeen uimaan. Asiaa.

Rovaniemeltä lähdettiin seuraavana päivänä ajelemaan kohti Kalajokea. Popparit pötkölleen ja matkaan. Saapuessamme perilään pääjohtaja huomaa kitarataiteilija Tryggin puuttuvan punkastaan. Kaikki olivat kuvitelleet Akin nukkuneen jälkimmäisen stopin ohi auvoisasti, mutta totuus oli toinen. Viltsun sanoin: "Saattaa olla käynyt niin, että ollaan mahdollisesti jätetty yksi hippi Ouluntullin Nesteelle" . Tästä lisää Haapalan blogissa. Anyway; Paikallistettiin rahaton ja puhelimeton taiteilija ja eikun taksiin ja 110km Kalajoelle. Mukavat kahvilan tytöt olivat vielä lainanneet popparille vielä 15€, että mies saa ostettua 3 olutta ja tupakkiaskin. Mahtavaa toimintaa!

Ei kommentteja: